Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, mou, pour graisser
La pâte
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées, mondées
- 100 g de noisettes décortiquées
- 150 g de sucre
- 2 sachets de sucre vanillé
- 250 g de farine blanche
- 1 pincée de sel
- 1 paquet de zeste de citron râpé
- 200 g de beurre mou, en morceaux (2 cm)
- 1 œuf
La garniture et la finition
- 400 g de confiture de fraises
-
2
c. à soupe d'eau
lub 2 c. à soupe de rhum - amandes, effilées, grillées, à saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1910 kJ / 456 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 10 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Miroirs
1 Std. 40 Min
Cake aux baies
1h 15 min
Grittibenz sucré
2j 15 menit
Cake choco-courgettes
1h 25 min
Spätzlis au fromage
1h 10 min
Cake tyrolien automnal
1h 20 min
Gâteau de Linz
1h
Cake Mississippi clair
1h 15 min
Gâteau aux carottes
1h 10 min
Cuchaule
2h 30 min
Tresse bernoise
1h 45 min