Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 370 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g), émiettée
- 50 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 500 g de farine bise
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 c. à café de sucre
Le façonnage
- 40 g de farine bise
La cuisson
- 1 c. à soupe de farine bise
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1165 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Petits pains du 1er août
1h 10 min
Petits pains au lait
2sa 5 dk
Gâteau des rois
1h 55 min
Spätzlis au fromage
1h 10 min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Tresse russe aux canneberges
3h
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Pain toast
16 godz.
Pain paysan
3h
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1h 45min