Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 370 g d'eau
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g), émiettée
- 50 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- 500 g de farine bise
- 1 ½ c. à café de sel
- 2 c. à café de sucre
Le façonnage
- 40 g de farine bise
La cuisson
- 1 c. à soupe de farine bise
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1165 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
2h 15min
Petits pains du 1er août
1h 10min
Pain tessinois
1h 50 min
Petits pains au lait
2h 5min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Tresse russe aux canneberges
3h
Pâte de base pour pain
24 Std. 30 Min
Pain paysan
3h
Cuchaule
2h 30 min
Tresse bernoise
1h 45min