Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 130 g de lait
- 30 g de sucre
- 30 g de beurre
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g), émiettée
- 300 g de farine
- ¼ c. à café de sel
Garniture
- 120 g de noisettes, décortiquées, non émondées
- 1 pomme (160 g, p. ex. Boskoop) coupée en morceaux (4 cm)
- 50 g de sucre brut
- 1 citron, le zeste râpé d'un citron
- 30 g de jus de citron
- ½ c. à café de cannelle moulue
- 80 g de crème entière
- 50 g de crème fraîche
-
50
g de canneberges déshydratées, sucrées
lub 40 g de raisins secs
Moulage
- un peu de farine pour abaisser la pâte
- un peu de sucre glace pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 31.2 kJ / 312.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1h 15min
Gâteau des rois
1h 55min
Spätzlis au fromage
1sa 10 dk
Bonhomme en pâte
2hod. 10min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Cake aux branches
1sa 10 dk
Gâteau de Linz
1h
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Milanais
3h
Gâteau aux carottes
1sa 10 dk
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min