Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 130 g de lait
- 30 g de sucre
- 30 g de beurre
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g), émiettée
- 300 g de farine
- ¼ c. à café de sel
Garniture
- 120 g de noisettes, décortiquées, non émondées
- 1 pomme (160 g, p. ex. Boskoop) coupée en morceaux (4 cm)
- 50 g de sucre brut
- 1 citron, le zeste râpé d'un citron
- 30 g de jus de citron
- ½ c. à café de cannelle moulue
- 80 g de crème entière
- 50 g de crème fraîche
-
50
g de canneberges déshydratées, sucrées
lub 40 g de raisins secs
Moulage
- un peu de farine pour abaisser la pâte
- un peu de sucre glace pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 31.2 kJ / 312.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
Alternatywne przepisy
Miroirs
1h 40 min
Pain bis en cocotte
2h 25min
Gâteau des rois
2h 15 min
Pain tessinois
1h 50 min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Gâteau des rois
1h 55min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Nœud au lard
2 Std. 10 Min
Pain paysan
3h
Cake Mississippi clair
1h 15min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min