Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La gelée
- 150 g de vin rouge
- 100 g de sucre
- ½ sachet de gélifiant, 2:1 (pour 500 g de fruits)
- ¼ de c. à café de cannelle moulue
- 1 clou de girofle
- 1 gousse de cardamome, seulement les graines
Les biscuits
- 150 g de sucre
- 350 g de farine
- 250 g de beurre, mou, en morceaux
- 2 c. à café de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 454 kJ / 109 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Miroirs
1 godz. 40 min
Étoiles à la cannelle
1 godz. 30 min
Cake aux branches
1h 10min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Cake Mississippi clair
1h 15 min
Tresse russe aux canneberges
3h
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Cuchaule
2sa 30 dk
Gâteau du Vully
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1 godz. 45 min