Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de sucre
- 5 œufs, séparer les blancs des jaunes
- 1 pincée de sel
- 250 g de carottes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 250 g d'amandes, entières, décortiquées
- 1 citron, zeste prélevé à l’économe, jus réservé
- 80 g de farine
- 2 c. à café de poudre à lever
- 4 c. à soupe de kirsch
- 3 - 4 c. à soupe d'eau
- 12 carottes en massepain
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2 godz.
Milanais
3 Std.
Bruns de Bâle
8h 40min
Cake imbibé au citron
1 godz. 30 min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Tarte au vin cuit
45min
Pain paysan
3 Std.
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Tresse bernoise
1h 45min