Gâteau du Vully

Gâteau du Vully

4.0 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 parts

Składniki

Pâte
  • 40 g de beurre coupé en morceaux et un peu plus pour graisser
  • 180 g de lait
  • ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g)
    1 sachet de levure boulangère sèche, (7 g)
  • 300 g de farine
  • 1 c. à café de sel
Garniture
  • 200 g de crème double (45 % de matière grasse)
  • 2 jaunes d'œufs
  • 150 g de sucre
  • 2 pincées de cannelle moulue (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 382 kcal / 1592 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...