Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 40 g de beurre, coupé en morceaux et un peu plus pour graisser
- 180 g de lait
-
½
cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g)
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 300 g de farine
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 200 g de crème double (45 % de matière grasse)
- 2 jaunes d'œufs
- 150 g de sucre
- 2 pincées de cannelle moulue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1592 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Caramels à la crème
2h
Moutarde de Bénichon
40min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Cake aux branches
1h 10min
Tarte au vin cuit
45min
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Milanais
3 Std.
Cuchaule
2j 30 menit
Tresse bernoise
1 godz. 45 min