Wersje kompatybilne
Confiture de pruneaux pour les provisions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g de pruneaux, surgelés, décongelés
- 1500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 160 g de rhum (opcjonalnie)
- 1 c. à café de cannelle moulue
-
1
c. à café de gousse de vanille en poudre
lub 2 gousses de vanille, avec pulpe, pulpe raclée - 4 étoiles de badiane, (fleurs d'anis étoilé)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2750 kJ / 657 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 147 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45 min
Confiture avec sucre gélifiant
30min
Riz au lait et compote de pruneaux
55min
Confiture d'abricot pour les provisions
55min
Confiture de pêches et de bananes
50min
Croissants au jambon
35min
Focaccia aux tomates
40min
Confiture d’abricots
45 min
Tresse au beurre à 6 brins
2sa 35 dk
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1u. 45min