Wersje kompatybilne
Confiture de pruneaux pour les provisions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g de pruneaux, surgelés, décongelés
- 1500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 160 g de rhum (opcjonalnie)
- 1 c. à café de cannelle moulue
-
1
c. à café de gousse de vanille en poudre
lub 2 gousses de vanille, avec pulpe, pulpe raclée - 4 étoiles de badiane, (fleurs d'anis étoilé)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2750 kJ / 657 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 147 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Sel aux herbes
5min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45 min
Crêtes de coq
24 godz.
Biscuits aux amandes
40 min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Confiture d’abricots
45 min
Confiture d'abricot pour les provisions
55 min
Spätzlis au fromage
1h 10 min
Pain paysan
3 Std.
Cake à l'orange
1h
Cuchaule
2h 30 min
Tresse bernoise
1h 45 min