Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 50 g de noisettes, décortiquées, non émondées
- 50 g de cerneaux de noix
- 30 g de sucre
- 1 c. à soupe de cannelle moulue
- 2 c. à soupe d'eau
- 1 c. à soupe de gelée de coing
La pâte
- 80 g de lait
- 30 g de beurre, en morceaux
- 25 g de sucre
- ½ cube de levure boulangère fraîche, (env. 20 g), émiettée
- 250 g de farine
- 100 g de fromage à tartiner, nature, (Philadelphia)
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de cannelle moulue
L’abaisse
- 1 c. à soupe de sucre brut
- 1 c. à soupe de farine
Le glaçage
- 65 g de sucre
- 50 g de fromage à tartiner, nature, (Philadelphia)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Miroirs
1h 40min
Tourte aux noix de l'Engadine
1 godz. 15 min
Soupe bâloise à la farine
1h 10min
Bruns de Bâle
8 godz. 40 min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Gâteau à l'Ovo
55min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Gâteau aux carottes argovien
2 godz.
Cake aux branches
1h 10min
Tresse bernoise
1h 45min