Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de sucre
- 150 g de noisettes
- 200 g de farine
- 250 g de beurre, mou, en morceaux (2 cm)
- ½ c. à café de gousse de vanille en poudre
- ¼ de c. à café de cannelle moulue
- 2 pincées de clous de girofle, moulus
- 1 pincée de sel
- 1 blanc d'œuf
- 140 g de gelée de framboises
- 140 g de gelée de groseilles rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Petits croissants à la vanille
1 Std. 30 Min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Bretzels
1h 15min
Forêt noire
2 Std. 30 Min
Tourte au séré et aux fraises
2h 50min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Miroirs
1 Std. 40 Min
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Milanais
3u.
Tresse au beurre à 6 brins
2 Std. 35 Min
Tresse bernoise
1h 45min