Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g de lait
- 75 g de beurre, mou coupé en morceaux
-
½
cube de levure boulangère fraîche (10 g), émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 2 c. à café de sucre
- 500 g de farine à tresse, et un peu plus pour fariner
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'eau, pour les décorations
- 1 c. à soupe de raisins de Smyrne, selon les goûts
- 1 c. à soupe de noix entières, selon les goûts
- 1 œuf, battu
- 1 c. à soupe de sucre en grains, selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2772 kJ / 662 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau des rois
1h 55 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Pain paysan
3 Std.
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Pain tessinois
1h 50 min.
Cuchaule
2h 30min
Gâteau du Vully
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45min