Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g de lait
- 75 g de beurre, mou coupé en morceaux
-
½
cube de levure boulangère fraîche (10 g), émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 2 c. à café de sucre
- 500 g de farine à tresse, et un peu plus pour fariner
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'eau, pour les décorations
- 1 c. à soupe de raisins de Smyrne, selon les goûts
- 1 c. à soupe de noix entières, selon les goûts
- 1 œuf, battu
- 1 c. à soupe de sucre en grains, selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2772 kJ / 662 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2u. 40min
Gâteau du Vully
2j 30 menit
Cake Mississippi clair
1h 15min
Gâteau des rois
1u. 55min
Spätzlis au fromage
1h 10min
Pain tessinois
1j 50 menit
Cake aux branches
1h 10min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Pain paysan
3h
Milanais
3h
Cuchaule
2j 30 menit
Tresse bernoise
1u. 45min