Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp olive oil, plus extra for greasing
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only, finely chopped
- 1 sprig fresh thyme, leaves only, finely chopped
- 480 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g polenta (cornmeal)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 2 pinches salt, plus extra to taste
- 20 g butter, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1246.3 kJ / 297.9 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 162.6 mg
Alternatywne przepisy
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Baba ghanoush
1h
Fennel, freekeh and orange salad
2hod. 25min
Basil pesto
10 Min
Freekeh and broad bean salad
2 godz. 30 min
Ricotta and polenta chips
2h 20 min
Polenta
25 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55min
Zucchini pistachio loaf
1 godz. 30 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20 min