Urządzenia i Akcesoria
Rosemary and thyme polenta chips
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions
Składniki
-
olive oil plus extra for greasing2 tsp
-
fresh rosemary leaves only, finely chopped1 sprig
-
fresh thyme leaves only, finely chopped1 sprig
-
water480 g
-
Vegetable stock paste (see Tips)2 tsp
-
polenta (cornmeal)100 g
-
ground black pepper to taste1 pinch
-
salt plus extra to taste2 pinches
-
butter for frying20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
162.6 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1246.3 kJ /
297.9 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
40.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 h 20 min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 h 30 min
Pearl barley risotto with asparagus
1 h 5 min
Hommus
15 min
Basil pesto
10 min
Beetroot risotto
35 min
Milanese risotto
25 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 h 15 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 h 20 min
Polenta
25 min
Risotto verde
45 min
Ricotta gnocchi
2 h