![Spelt bread rolls Spelt bread rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED1FB3AF-DBD3-4CC0-AE79-FCA365805F8F/Derivates/5C523384-BA45-4DAF-806C-13A36936FE29.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g water
- 3 tsp dried instant yeast or 30 g fresh yeast
- 1 - 1 ½ tsp sea salt
- 300 g spelt flour
- 450 g baker's flour
- 45 g extra virgin olive oil
- sesame seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 674.5 kJ / 160.6 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 173.3 mg
Alternatywne przepisy
Rustic bread
2h
Focaccia
2 godz. 5 min
Spelt Margherita pizza
2h
Steamed bread rolls
2 Std. 10 Min
Wholemeal crumpets
1 Std. 40 Min
Prune jam
55 Min
Almond biscotti
3 Std. 30 Min
Basic bread
1h 35min
Pearl barley bread rolls
1h 15min
Steamed wholemeal bread
2h
Gluten free flatbreads
40min
Wholemeal spelt pastry
35 Min