![Zucchini, corn and ricotta pancakes Zucchini, corn and ricotta pancakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4126E44-E569-46CC-B054-0888D3407E88/Derivates/E5AA6E6E-7F05-4BB7-8742-999CF98DAA74.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- ¼ tsp sea salt
Pancakes
- 310 g zucchini (approx. 1), cut into pieces
- 1 spring onion/shallot, white part only
- 40 g butter, plus extra for frying
- 170 g self-raising flour
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g buttermilk
- 2 eggs
- 130 g fresh sweet corn kernels
- Wartości odżywcze
- na 10 pieces
- Kalorie
- 6757.2 kJ / 1608.9 kcal
- Białko
- 56.9 g
- Węglowodany
- 165.8 g
- Tłuszcz
- 77.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.9 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 2731.6 mg
Alternatywne przepisy
Apple fritters
1 Std.
Lentil moussaka
3h 30 min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 Min
Courgette strudel
1 Std. 20 Min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 Std. 20 Min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 Std. 15 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Beetroot risotto
35min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Mashed pea and corn slice
40 Min