![Miso coleslaw Miso coleslaw](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51b88ce5-cbbb-4394-90cb-05e525442a25/Derivates/dadaf431-10f6-461e-9438-57d977e952bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso dressing
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 80 g rice wine vinegar
- 70 g water
- 50 g olive oil
- 10 g sesame oil
- 110 g shiro (white) miso paste
Coleslaw
- 150 g purple cabbage, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 150 g green cabbage, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 100 g carrots, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces (approx. 3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 307.5 kJ / 73.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 240.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Miso dressing
5 min
Coleslaw
10min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 Std. 35 Min
Raw cauliflower tabouli
30min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1h 30min
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15 min
Japanese-style dressing
5 min
Asian cucumber salad
10min
Coriander pesto
5 min