Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso dressing
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 80 g rice wine vinegar
- 70 g water
- 50 g olive oil
- 10 g sesame oil
- 110 g shiro (white) miso paste
Coleslaw
- 150 g purple cabbage, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 150 g green cabbage, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 100 g carrots, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces (approx. 3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 307.5 kJ / 73.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 240.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 Min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Beetroot salad
10 min
Beetroot salad with raita dressing
35min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15 min
Fresh fennel salad
10 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4h 35min
Asian cucumber salad
10 min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h