![Salt-free vegetable stock paste (Diabetes) Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c9cd15c0e976999f2bbe7f1ac6e02703/Derivates/161fbceb7b099c57d66b8d17c777dd6651d03e08.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g celery stalk, cut into pieces
- 250 g carrot, cut into pieces
- 100 g onion, cut into quarters
- 100 g tomato, cut into quarters
- 150 g zucchini, cut into pieces
- 50 g fresh mushrooms, cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 dried bay leaf
- 10 sprigs mixed fresh herbs, leaves only (eg parsley, basil, sage or rosemary)
- 15 g extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 370 g
- Kalorie
- 1440 kJ / 344 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 19 g
- Sód
- 341 mg
Alternatywne przepisy
Lupin with broad bean salad
45min
Carrot, pumpkin and ginger purée
20 Min
Salt-free vegetable stock paste (6 months+)
55min
Steamed chocolate cake and poached pears
50 min
Mushroom and kale risotto
55min
Basic nut butter
30 min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 godz. 45 min
Freeform basic bread
1 godz. 35 min
Zucchini cheddar slice
45min
No fail mash potato
20 Min
Pumpkin and ginger soup
35 min
Blended mixed vegetable soup
45min