Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Parmesan, cut into pieces (3 cm), plus extra shaved, to garnish
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- ½ brown onion (approx. 40 g)
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 50 g pancetta, diced
- 1 celery stalk (approx. 30 g), diced
- 1 carrot (approx. 70 g), diced
- 30 g zucchini, diced
- 200 g canned chopped tomatoes
- 400 g canned mixed beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 160 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 slices crusty bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 4435.8 kJ / 1056.1 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 98.2 g
- Tłuszcz
- 41.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 30.8 g
- Sód
- 3639.5 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Tuscan bean soup
40 min
Lentil hotpot
12 Std. 45 Min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Smoky Mexican bean soup
35 min
Tomato and red lentil soup
30 min
Minestrone
40 min
Vegetable soup
35 min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min