![Tuscan bean soup Tuscan bean soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77A614CA-375B-4E85-8570-C38670BABFC4/Derivates/3FF86431-2F2C-4614-9E3E-0D712AC402D8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Parmesan, cut into pieces (3 cm), plus extra shaved, to garnish
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- ½ brown onion (approx. 40 g)
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 50 g pancetta, diced
- 1 celery stalk (approx. 30 g), diced
- 1 carrot (approx. 70 g), diced
- 30 g zucchini, diced
- 200 g canned chopped tomatoes
- 400 g canned mixed beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 160 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 slices crusty bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 4435.8 kJ / 1056.1 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 98.2 g
- Tłuszcz
- 41.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 30.8 g
- Sód
- 3639.5 mg
Alternatywne przepisy
Spanish green lentil and chorizo soup
12h 45min
Tuscan bean soup
40 Min
Minestrone
40 Min
Vegetable soup
35 Min
Vegetarian chilli
1 Std. 5 Min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 Min
Spiced lentil vegetable soup
1 Std. 30 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Hearty seven vegetable soup
30 Min
Tomato and red lentil soup
30 Min
Smoky Mexican bean soup
35 Min
Zucchini soup
25 Min