![Smoky Mexican bean soup Smoky Mexican bean soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6DCCBE52-6D05-4288-9945-2E2281B6C77B/Derivates/DEA91911-9F30-454B-9FF5-A9764BBBF04F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond sour cream
- 60 g blanched almonds
- 60 g raw cashews
- 200 g water
- 60 g brown onion
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 1 - 2 pinches salt
Mexican bean soup
- 180 g brown onion, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 tsp olive oil
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- 20 - 30 g chipotle chillies in adobo sauce (approx. 2 chillies - see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato paste
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g water
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned mixed beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 120 g frozen corn kernels
- ½ tbsp dried oregano
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1157.8 kJ / 275.5 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 14.2 g
- Sód
- 1123.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2h 25 min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Vegetarian chilli
35 min
Indian spiced sweet potato soup
25 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Vegetable chilli
50 Min
Caribbean curry
40 min
Family beans
25 Min
Black bean enchiladas
1h 20min