Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g couscous
- 40 g olive oil
- boiling water
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 30 g red onion (approx. ¼ onion), cut into pieces
- 120 g carrot, cut into pieces
- ½ green capsicum, cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 50 g raisins
- 50 g raw cashews
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tbsp curry powder
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1414.7 kJ / 336.8 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 122.2 mg
Alternatywne przepisy
Israeli couscous salad
1h
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Risoni salad with artichoke and feta
25 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Hearty lentil chilli
50 Min
Warm sweet potato and chickpea salad
45min
Vegetable chilli
50 Min
Nachos with beans and cashew sour cream
50 Min
Potato and green pea curry
50 Min
Lentil bolognese
30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Mexican one-pot pasta
30min