![Asparagus and saffron risotto Asparagus and saffron risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2412c063-a5b0-493d-a45e-2dc0412171a3/Derivates/0c289762-8e38-4a4e-8afe-4540acd73c35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 3 bunches asparagus, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
- 700 g water
- 1 tsp sea salt
- ½ - 1 tsp saffron, soaked in 2 tbsp hot water
- 1 ½ tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 1 tbsp salted butter
- Parmesan cheese, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1790.4 kJ / 427.9 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 505.9 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 Std. 5 Min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 Min
Mushroom and kale risotto
55 Min
Meat-free mushroom lasagne
1 godz. 30 min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min
Placki
40 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min
Mushroom risotto (TM6)
30 Min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 Min