Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 3 bunches asparagus, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
- 700 g water
- 1 tsp sea salt
- ½ - 1 tsp saffron, soaked in 2 tbsp hot water
- 1 ½ tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 1 tbsp salted butter
- Parmesan cheese, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1790.4 kJ / 427.9 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 505.9 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30min
Tuscan bean soup
40min
Mushroom risotto (TM6)
30min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Asparagus risotto
40min
Hearty minestrone with herb gremolata
40min
Prawns with coriander coconut rice
35min
Beetroot risotto
35min
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
No-cook jam
24sa 15 dk