![Potato and green pea curry Potato and green pea curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D55928C1-9B72-4599-8277-2675D2D796E8/Derivates/52A080A7-5CE5-41D5-A48F-EF4712C7FE1E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g filtered water
- 1 brown onion, cut into quarters
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 4 garlic cloves
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp tomato paste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp chilli powder
- 400 g coconut milk
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 500 g potatoes, peeled and cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 600 g frozen peas
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141.2 kJ / 509.8 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 13.8 g
Alternatywne przepisy
Lentil curry (dahl)
30 min
Ala hodi (Potato curry)
40 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Vegetarian chilli
35 min
Hearty lentil chilli
50 dk
Sabji (vegetable) curry
30 min
Rendang curry
30 min
Vegetable chilli
50 dk
Lentil bolognese
30 min
Caribbean curry
40 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Tomato and lentil dahl
35 min