Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen

Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen

4.1 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Frühkartoffeln ungeschält, große Kartoffeln halbiert
    900 g
  • Zuckerschoten
    100 g
  • Dill abgezupft
    3 Stängel
  • Zitronensaft
    20 g
  • Zucker
    2 Prisen
  • Joghurt, 1,5% Fett
    200 g
  • Mayonnaise
    30 g
  • Senf
    2 TL
  • Honig
    15 g
  • Sahne-Meerrettich
    2 TL
  • Cherry-Tomaten halbiert
    150 g
  • Radieschen in dünnen Scheiben
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    2
  • Backerbsen
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 65 mg
Białko 12 g
Kalorie 1048 kJ / 251 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...