Urządzenia i Akcesoria
Bubble and Squeak
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Wasser500 g
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Kartoffeln mehligkochend, in Stücken700 g
-
Wirsing in Streifen500 g
-
Öl2 EL
-
Butter2 EL
-
körniger Senf1 geh. TL
-
Muskat3 - 4 Prisen
-
Zitronensaft2 - 3 Spritzer
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1088 mg
Białko
6 g
Kalorie
1160 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Regenbogen-Fladenbrot
1 godz. 10 min
Asiatische Kohlrouladen mit Zitronenreis
1 godz.
Béchamelkartoffeln
50 min
Gebackener Blumenkohl mit süßer Knobi-Glasur und Sesamdip
1 godz.
Pasta mit Spitzkohl-Currysauce
30 min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1 godz. 45 min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 godz.
Blumenkohl mit veganer Hollandaise und Knusperkartoffeln
1 godz.
Nussbraten mit würziger Tomatencreme
1 godz. 30 min
Hasselback-Kartoffeln mit Blauschimmelkäse-Creme
1 godz. 20 min
Veganer Shepherd's Pie
1 godz. 40 min
Wirsingfrikadellen
1 godz. 20 min