Gegrillter Porree mit Käse-Füllung

Gegrillter Porree mit Käse-Füllung

3.8 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Cheddar in Stücken
    200 g
  • Porree (Ø ca. 8 cm, ca. 500 g geputzt)
    1000 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Chiliflocken (Pul Biber)
    1 - 2 TL
  • Schwarzkümmel-Samen
    1 TL
  • Butter weich, in Stücken
    30 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Muskat
    1 TL
  • Paprika de la Vera
    ½ TL
  • Wasser
    300 g
  • Couscous
    170 g
  • Schmand
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1570 mg
Białko 23 g
Kalorie 2945 kJ / 704 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...