
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki na drożdżach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
ryżu białego, długoziarnistego160 g
-
płatków owsianych bezglutenowych130 g
-
kaszy gryczanej, niepalonej70 g
-
skrobi ziemniaczanej160 g
-
łusek babki jajowatej, mielonych40 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
octu jabłkowego15 g
-
wody letniej600 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
-
ziarna, mieszane np. słonecznika, sezamu, siemienia lnianego, do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
251.9 kcal /
1054 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
46.4 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
362 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 godz. 20 min
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min