
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki na drożdżach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
160 g ryżu białego, długoziarnistego
-
130 g płatków owsianych bezglutenowych
-
70 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
160 g skrobi ziemniaczanej
-
40 g łusek babki jajowatej, mielonych
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
15 g octu jabłkowego
-
600 g wody letniej
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
-
ziarna, mieszane np. słonecznika, sezamu, siemienia lnianego, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
251.9 kcal /
1054 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
46.4 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
362 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska