Urządzenia i Akcesoria
Korzenne ciasteczka z melasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
80 g cukru
-
240 g migdałów, ze skórką
-
60 g melasy z buraka cukrowego60 g melasy trzcinowej
-
1 jajko
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do natłuszczenia rąk i widelca
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
34.7 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
679 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Ciasteczka migdałowe
30 min
Granola piernikowa
1 godz. 45 min
Cynamonowe ciastka na kubek
2 godz. 30 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 godz. 30 min
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Ciastka ANZAC
40 min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 godz. 30 min
Ciastka na myślenie
45 min