Urządzenia i Akcesoria
Korzenne ciasteczka z melasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
80 g cukru
-
240 g migdałów, ze skórką
-
60 g melasy z buraka cukrowego60 g melasy trzcinowej
-
1 jajko
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do natłuszczenia rąk i widelca
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
34.7 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
679 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Ciastka owsiane bez pieczenia
1 godz. 30 min
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1 godz. 10 min
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1 godz. 50 min
Ciastka ANZAC
40 min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 godz. 30 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Ciastka na myślenie
45 min
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.