Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami

4.7 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
24 sztuki

Składniki

  • 25 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków
  • 300 g napoju sojowego plus dodatkowa ilość do posmarowania (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 510 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 200 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 700 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 10 g sosu sojowego
  • czarnuszka do posypania (patrz wariant)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 201.1 mg
Białko 5 g
Kalorie 591.1 kJ / 141.3 kcal
Tłuszcz 3.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 23.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...