Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
24 sztuki
Składniki
-
25 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków
-
300 g napoju sojowego plus dodatkowa ilość do posmarowania (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
510 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g zielonej soczewicy, suszonej
-
700 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki majeranku, suszonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
10 g sosu sojowego
-
czarnuszka do posypania (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
201.1 mg
Białko
5 g
Kalorie
591.1 kJ /
141.3 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żurek wegański
35 min
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
27 godz. 10 min
Pikantna zupa z soczewicy i faszerowane ziemniaki
1 godz.
Pizza z warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Chałka wegańska z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Ziołowy hummus z falafelami
13 godz. 40 min
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min