Wersje kompatybilne
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g fusów z kawy, odsączonych (patrz wskazówka)
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 654.4 kJ / 156.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 27.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1h 40min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 Std. 30 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 Min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 Std. 30 Min