Wersje kompatybilne
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g fusów z kawy, odsączonych (patrz wskazówka)
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 654.4 kJ / 156.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 27.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Kulki witalności
25 min
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2h 30 min
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11h 20min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20 min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 min
Bagietka bezglutenowa
1h 45 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30 min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10 min
Muffiny à la Snickers® z czekoladą i orzeszkami ziemnymi
40 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1h 10 min