Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
TM6 TM5

Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie

4.3 (80 ocen)

Składniki

  • 180 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 30 - 50 g fusów z kawy, odsączonych (patrz wskazówka)
  • 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 2 jajka

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
654.4 kJ / 156.4 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
15.3 g
Tłuszcz
10.5 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Błonnik
2.3 g
Sód
27.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy