
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
180 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 - 50 g fusów z kawy odsączonych (patrz wskazówka)
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
2 jajka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
156.4 kcal /
654.4 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
27.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska