
Urządzenia i Akcesoria
Orzechy laskowe w karmelu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
orzechów laskowych, blanszowanych uprzednio uprażonych na suchej patelni (patrz wskazówka)200 g
-
brązowego cukru250 g
-
wody70 g
-
masła zimnego, w jednym kawałku (ok. 1 x 4 x 6 cm).30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
255.5 kcal /
1069.7 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
0.9 mg