
Urządzenia i Akcesoria
Orzechy laskowe w karmelu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
200 g orzechów laskowych, blanszowanych uprzednio uprażonych na suchej patelni (patrz wskazówka)
-
250 g brązowego cukru
-
70 g wody
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (ok. 1 x 4 x 6 cm).
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
255.5 kcal /
1069.7 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
0.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bomby czekoladowe
1 godz.
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1 godz. 40 min
Jabłka w karmelu
30 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Krówki toffi
2 godz.
Karmelowe toffi
2 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min