
Urządzenia i Akcesoria
Bułki na piwie z cheddarem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
16 sztuk
Składniki
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki200 g
-
piwa ciemnego typu Guinness®450 g
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i posmarowania bułek30 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
miodu50 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750600 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej200 g
-
soli2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
271.7 kcal /
1137 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
42.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
373.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2 godz.
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 godz. 20 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Bułki z kminkiem
30 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min