Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 450 g piwa ciemnego, typu Guinness®
- 30 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i posmarowania bułek
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g) - 50 g miodu
- 600 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1137 kJ / 271.7 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 373.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 Std. 20 Min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35min
Mieszanka do wypieku chleba pomidorowo-ziołowego
10 Min
Chleb z ziarnami
2 Std. 30 Min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 Std. 15 Min
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2h 55min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Bułki z kminkiem
30min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Cebulowe bułki z oregano
1 Std.
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4h 30min