Urządzenia i Akcesoria
Bułki na piwie z cheddarem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
16 sztuk
Składniki
-
200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
450 g piwa ciemnego typu Guinness®
-
30 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i posmarowania bułek
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g miodu
-
600 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
2 łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
373.3 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
1137 kJ /
271.7 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14 godz. 45 min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 godz. 20 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Pełnoziarnista pita
3 godz. 35 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.