Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g mięty pieprzowej, świeżej
- 750 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 400 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 400 kJ / 95.6 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 648.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1h 5min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1h 15min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik ogórkowy
15 Min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min