Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
TM6 TM5

Tarta z kiszoną kapustą i grzybami

4.3 (80 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 150 g masła, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 50 g grzybów, suszonych, borowików lub podgrzybków
  • 300 g wody, wrzącej

Nadzienie

  • 500 g kapusty kiszonej, świeżej, z tartą marchewką
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • ¾ łyżeczki kminku, mielonego
  • 300 g wody, wrzącej
  • 1 łyżeczka soli
  • 15 g śliwek suszonych, bez pestek
  • 90 - 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1458.2 kJ / 348.5 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
38.5 g
Tłuszcz
19.5 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Błonnik
4.3 g
Sód
984 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy