Tarta z kiszoną kapustą i grzybami

Tarta z kiszoną kapustą i grzybami

4.2 97 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 150 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 50 g grzybów, suszonych borowików lub podgrzybków
  • 300 g wody wrzącej
Nadzienie
  • 500 g kapusty kiszonej, świeżej z tartą marchewką
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • ¾ łyżeczki kminku, mielonego
  • 300 g wody wrzącej
  • 1 łyżeczka soli
  • 15 g śliwek suszonych, bez pestek
  • 90 - 100 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 348.5 kcal / 1458.2 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 38.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 984 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...