
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
150 g liści rzodkiewki (z 3 pęczków), pokrojonych na kawałki
-
750 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
600 g rzodkiewek (z 3 pęczków)
-
150 g śmietany, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
176.5 kcal /
739 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
6.2 g