Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
150 g liści rzodkiewki (z 3 pęczków), pokrojonych na kawałki
-
750 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
600 g rzodkiewek (z 3 pęczków)
-
150 g śmietany, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.9 g
Kalorie
739 kJ /
176.5 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa z chleba
20 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min