Urządzenia i Akcesoria
Litewskie bliny pszenno-owsiane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
350 g wody
-
350 g mleka
-
150 g płatków owsianych górskich
-
200 g mąki pszennej
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 jajka
-
½ łyżeczki cukru
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.8 g
Kalorie
1290.2 kJ /
308.2 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
45.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bob czorba
13h 15min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Focaccia z kiełbasą
2h
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Pamoczka grodzieńska
5min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55min
Portugalski placek - Folar
8h 40min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1h 10min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Podhalańskie moskole
1h
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25min