Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g wody
- 350 g mleka
- 150 g płatków owsianych, górskich
- 200 g mąki pszennej
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 jajka
- ½ łyżeczki cukru
- ½ - 1 łyżeczka soli
- olej rzepakowy, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1290.2 kJ / 308.2 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Małdrzyki krakowskie
25min
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
50min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1h 10min
Rabarbarowa lasagne
1h 10min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1h 40min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 Min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 Std.
Omlet cesarski
25min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 Std. 30 Min