Schweinsfilet im Teig

Schweinsfilet im Teig

4.6 46 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Filet im Teig
  • Bratbutter
    1 EL
  • Schweinsfilet (ca. 500 g)
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Butter
    20 g
  • Erbsli, tiefgekühlt aufgetaut
    200 g
  • Petersilie, glattblättrig (ca. 20 g), Blätter abgezupft
    1 Bund
  • Wasser
    20 g
  • Blätterteig ausgewallt (25 x 42 cm)
    1
  • Paniermehl
    2 EL
  • Tranchen Bratspeck
    12
  • Ei verklopft
    1
Sauce
  • Vollrahm, gekühlt kalt
    150 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Butter
    10 g
  • Prosecco oder Champagner, (trocken)
    150 g
  • Wasser
    150 g
  • Maisstärke
    1 EL
  • Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
    1

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 905 kcal / 3769 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 60 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...