Lachs mit Spargeln, Reis und Zitronen-Hollandaise

Lachs mit Spargeln, Reis und Zitronen-Hollandaise

4.3 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portion

Składniki

Lachs, Spargeln und Reis
  • Koriander, frisch abgezupft
    30 g
    30 g Peterli, frisch, abgezupft
  • Bio-Zitrone Schale abgeschält und Saft ausgepresst
    1
  • weisser Reis, Sorte Jasmin gewaschen
    285 g
  • Wasser
    1000 g
  • Zwiebelpulver
    1 TL
  • Salz zum Würzen
    ½ TL
  • Knoblauchpulver
    ½ TL
  • grüner Spargel
    340 g
    340 g Brokkoliröschen
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (ca. 3 cm dick)
    450 g
  • Pfeffer, gemahlen zum Würzen
Zitronen-Hollandaise
  • Wasser
    15 g
  • Butter in Stücken
    225 g
  • Eigelb
    4
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 672 mg
Białko 33 g
Kalorie 3778 kJ / 903 kcal
Tłuszcz 58 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...