Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Gruyère (mild), ohne Rinde, in Balken (2 x 2 cm, siehe Tipp)
- 200 g Essiggurken
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 4 Cervelats, Haut entfernt, ggf. halbiert. über Nacht im Tiefkühler gefroren
- 1 EL Senf (mild)
- 50 g Weissweinessig
- 70 g pflanzliches Öl
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 100 g Zwiebeln (opcjonalnie)
- 10 g Petersilie, Blätter abgezupft
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Ringen zur Dekoration (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3684 kJ / 880 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 29 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 2411 mg
Alternatywne przepisy
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette (TM6)
15 min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 Min
Bohnensalat mit Kartoffeln und Gemüsevinaigrette
50 min
Wurst-Käse-Salat
10 Min
One-Pot-Pasta mit Schinken
25min
Schweinsfilet im Teig
1 Std. 15 Min
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette
15 min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35 min
Wurst-Käse Salat (TM6)
25min
Forellen mit Gemüsereis
45 min
Ruck-Zuck Mocca-Mousse
5min