
Urządzenia i Akcesoria
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
12 słoików
Składniki
-
brzoskwiń obranych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)2000 g
-
cukru500 g
-
mieszanki żelującej 3:1, w proszku typu Żelfix® (1 opakowanie, patrz wskazówka)80 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)50 - 60 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
271.1 kcal /
1135 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
64.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
66.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min