Urządzenia i Akcesoria
Syrop z kwiatów czarnego bzu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
1200 g
Składniki
-
30 kwiatów czarnego bzu bez grubych łodyg (patrz wskazówka)
-
600 g wody
-
1 cytryna ze skórką, ekologiczna, pokrojona w plastry
-
700 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
2.9 mg
Białko
0.1 g
Kalorie
953.5 kJ /
227.9 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Syrop z fiołków
2 godz. 30 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3 godz. 20 min
Syrop malinowy
1 godz. 25 min
Sok z ciemnych winogron
40 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min