Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g mleka
- 250 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 30 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
-
1
łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
lub 2 łyżki wódki - olej rzepakowy, do głębokiego smażenia
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 24 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 Std. 30 Min
Jajka po szkocku
1h 25min
Babka z kakaowym sercem z chili
2h 40 min.
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
3 Std.
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 Std. 30 Min
Imprezowe kąski preclowe
1 Std. 20 Min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 Min
Faworki - róże
1 Std. 10 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 Min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.