
Urządzenia i Akcesoria
Chruścik lany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
60 sztuk
Składniki
-
mleka230 g
-
mąki pszennej250 g
-
jajka2
-
cukru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
spirytusu rektyfikowanego 96%1 łyżka
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
44 kcal /
184 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
24 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Marchewki w jadalnej ziemi
1 Std. 50 Min
Imprezowe kąski preclowe
1 Std. 20 Min
Pączki pieczone
2 Std. 40 Min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 Std. 30 Min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 Min
Oponki serowe
45 Min
Faworki - róże
1 Std. 10 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 Min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 Std. 15 Min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 Std. 30 Min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 Std. 15 Min