
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Budyń do kremu
-
mleka700 g
-
budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego80 g
Galaretka
-
wody mineralnej, niegazowanej700 g
-
galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania po 75 g na 500 g wody)150 g
Biszkopt i krojenie truskawek
-
jajka4
-
cukru120 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej120 g
-
proszku do pieczenia (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli (opcjonalnie)1 szczypta
-
wody100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
truskawek, świeżych500 g
Krem budyniowy
-
cukru pudru80 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki150 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
319.3 kcal /
1335.8 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
139.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska