Wersje kompatybilne
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budyń do kremu
- 700 g mleka
- 80 g budyniu śmietankowego, w proszku, niesłodzonego
Galaretka
- 700 g wody mineralnej, niegazowanej
- 150 g galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania po 75 g na 500 g wody)
Biszkopt i krojenie truskawek
- 4 jajka
- 120 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 120 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- 100 g wody
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 500 g truskawek, świeżych
Krem budyniowy
- 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru pudru
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1335.8 kJ / 319.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 139.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piernik choinka
15h 30min
Tarta z różami z jabłek (TM5)
2u. 50min
Tort z truskawkami (TM6)
2h
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 Std. 30 Min
Ciasto Marlenka
27 Std. 40 Min
Czekoladowe ciasto na białkach
1h 10 min
Rolada tiramisu
4h
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 Std. 30 Min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1h 45 min
Sernik Izaura
2h
Ciasto Pani Walewska
9 Std. 30 Min
Biało-czerwony deser
7h