Noix de Saint-Jacques vapeur à la purée de chou-fleur et de truffe

Noix de Saint-Jacques vapeur à la purée de chou-fleur et de truffe

4.8 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

Purée de chou-fleur et de truffe
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g de beurre
  • 300 g de chou-fleur en bouquets (3 cm)
  • 100 g de lait entier
  • 1 c. à café d'huile à la truffe
  • ¼ c. à café de sel selon vos goûts
  • du sel selon vos goûts
Coquilles Saint-Jacques
  • 500 g d'eau
  • 16 noix de Saint-Jacques avec leur coquille
  • de la ciboulette fraîche finement hachée, pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 160.2 mg
Białko 6 g
Kalorie 271 kJ / 64.5 kcal
Tłuszcz 3.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...