Wersje kompatybilne
Noix de Saint-Jacques vapeur à la purée de chou-fleur et de truffe
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purée de chou-fleur et de truffe
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 300 g de chou-fleur, en bouquets (3 cm)
- 100 g de lait entier
- 1 c. à café d'huile à la truffe
- ¼ c. à café de sel, selon vos goûts
Coquilles Saint-Jacques
- 500 g d'eau
- 16 noix de Saint-Jacques, avec leur coquille
- de la ciboulette fraîche, finement hachée, pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 271 kJ / 64.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 160.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées d'agneau épicées à la turque
1 Std. 30 Min
Saumon sur asperges et vinaigrette aux herbes
45min
Sauce béarnaise
20 Min
Hummus (TM5/TM6 Metric)
10 Min
Sabayon
15 Min
Coleslaw
10 Min
Filet d'agneau en sauce au poivre rose
45min
Carottes glacées au miel
30min
Sauce béarnaise
20 Min
Noix de Saint-Jacques et purée de petits pois
25 Min
Guacamole (TM5/6 Metric)
5 Min
Soupe de poivrons à la mousse de basilic
35min