Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 huîtres creuses
- 400 g d'eau
- 40 g d'échalotes
- 10 g d'huile
- 30 g de jus de citron
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 g d'agar-agar en poudre
- aneth frais, pour la finition
-
1
citron caviar, les billes uniquement, pour la finition
(opcjonalnie)
lub le zeste d'un citron jaune, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 184 kJ / 44.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 79.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mocktail mangue, ananas, banane et boisson à l'amande
15min
Clafoutis aux tomates cerise, quenelle de fromage frais
1h
Granité à la tomate
12h
Poires gratinées bleu et noisettes
30 min
Huile parfumée
10min
Cromesquis de poisson
1u. 50min
Crème aux fanes de radis et lard fumé
1u. 50min
Prunes vapeur
25 min
Papillote de pêches aux fruits rouges
30 min
Œuf mollet, crème de champignon
25 min
Sorbet chocolat et corolle de crêpe
3h 45min
Yaourt glacé au melon
2h