Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de farine de blé + 10 g pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 2 petits-suisses, à 0% de MG
- 50 g d'eau
La garniture
- 400 g d'eau
- 300 g de blettes, côtes et feuilles séparées
- 120 g de ricotta
- 1 œuf
- 125 g de lait écrémé
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de crevettes roses cuites, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 914 kJ / 218 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de potimarron et pomme de terre
1 Std. 20 Min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55 Min
Tartelettes fines aux épinards
45min
Tourte aux blettes
13 Std.
Gratin de blettes
1h
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1h 30min
Parmentier gratiné de moules et chou-fleur
1h 30min
Quiche épinards et lardons
1h 10min
Gratin de fenouil au chèvre
1h 5min
Quiche aux fanes de radis
45min
Tarte aux blettes et ricotta
1h 40min
Fenouil à la parmesane
1 Std. 25 Min