Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 95 g de beurre, et un peu pour le moule
- 3 pincées de sel
- 750 g d'eau
- 400 g de coings, coupés en morceaux
- le jus d'un citron jaune
- 1 oignon, coupé en deux
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de poivre 5 baies
- 125 g de bleu d'Auvergne
- salade verte, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1512.8 kJ / 363.5 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 304.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de figues à la noisette
45min
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Clafoutis salé aux fèves, bacon et feta
1 godz. 15 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 godz. 15 min
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40min
Clafoutis aux prunes
1 godz. 15 min
Gratin de romanesco, noisettes et pecorino
1h 5min
Gratin de courge et chorizo
1 godz. 15 min
Salade de chou rouge et patate douce aux noix
20min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Crumble pommes-figues
45min