Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le granola salé
- 25 g de noisettes décortiquées
- 30 g de cacahuètes, grillées et salées
- 75 g de flocons d'avoine
- 1 c. à café de ras el-hanout
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 20 g de blanc d'œuf
- du sel
- du poivre moulu
La compotée
- 400 g de poires, en cubes
- 2 étoiles de badiane
La crème fouettée
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 1 c. à soupe de mascarpone
- 200 g de roquefort
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2613 kJ / 625 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho poivron-framboise
10min
Crumble de saint-marcellin aux fruits secs
25min
Coulommiers aux figues, noisettes et miel
1 godz. 20 min
Pesto d'olive, chèvre et thym
15min
Tartine petits pois, feta et herbes fraîches
20min
Crème d'avocat coco et citron vert
20min
Cheesecake au concombre
4h 30min
Soupe de châtaigne au bleu
35min
Crumble pommes-sarrasin, glace au lait ribot
4 godz.
Houmous de châtaigne
10min
Crème de radis roses et mascarpone
20min
Cheesecake concombre et citron
3h 20 min