Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de rhubarbe fraîche ou surgelée, coupée en tronçons
- 150 g de fraises, coupées en morceaux et 6 pour la finition
- 40 g de sucre roux
- 150 g de crème liquide 35% m.g. très froide
- 300 g de fromage blanc 20 % m.g.
- 50 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819 kJ / 195.3 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 28.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2hod. 30min
Tiramisu aux cerises
2h 15min
Trifle poire, figue et noisette
1h 10min
Eton mess, fraises et rhubarbe
1h 10min
Gratin fraise-rhubarbe
25min
Crème au fromage blanc et rhubarbe
30 Min
Crème fraise rhubarbe
1hod. 30min
Soupe de fraises à la compotée de rhubarbe, coulis de chocolat blanc
35min
Tiramisu fraise rhubarbe
2 Std. 35 Min
Tiramisu pêche-lavande
3h 20min
Bagatelle au champagne et aux fruits rouges
3 Std. 40 Min
Trifle aux fraises
15min