Curried carrot and ginger soup

Curried carrot and ginger soup

4.7 188 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled and sliced
    5 cm
  • butter
    60 g
  • curry powder plus extra ¼ teaspoon for chickpeas
    1 - 2 tsp
  • carrots cut into pieces
    4
  • Granny Smith apples peeled, cored and cut into pieces
    1 - 2
  • water
    500 g
  • Meat stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • tomato paste
    2 tbsp
  • dried bay leaves
    2
  • canned chickpeas rinsed and well drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • ground black pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • sea salt to taste
    ¼ tsp
  • olive oil to taste
    1 tbsp
  • pouring (whipping) cream
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 376 kcal / 1580 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 999.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...