![Curried carrot and ginger soup Curried carrot and ginger soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AA90DC1A-E815-49B6-B613-9021984ABAB8/Derivates/0E6A8277-C36F-4101-8740-69C9069487E4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger, peeled and sliced
- 60 g butter
- 1 - 2 tsp curry powder, plus extra ¼ teaspoon for chickpeas
- 4 carrots, cut into pieces
- 1 - 2 Granny Smith apples, peeled, cored and cut into pieces
- 500 g water
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- 2 dried bay leaves
- 400 g canned chickpeas, rinsed and well drained (approx. 250 g after draining)
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 1 tbsp olive oil, to taste
- 250 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1580 kJ / 376 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 999.7 mg
Alternatywne przepisy
Thai green broccoli and spinach soup
25 Min
Carrot and coriander soup
30min
Beetroot soup (gut health)
40p
Creamy capsicum and zucchini soup
40p
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Indian spiced sweet potato soup
25 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Broccoli soup with sage oil
30min
Spicy cauliflower soup
20p
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50 Min
Broccoli almond soup
30min
Zucchini soup
25 Min