Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Soup
- 160 g cauliflower, cut into small florets
- 40 g raw cashews
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- fresh coriander leaves, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 659.5 kJ / 157 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 494.8 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Curried carrot and ginger soup
40 min
Carrot and coriander soup
30 min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50min
Mushroom soup
30 min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Indian spiced sweet potato soup
25min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Broccoli soup with sage oil
30 min