Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into quarters
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 40 g salted butter
- 20 g gluten free plain flour (see Tips)
- 800 g zucchini, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 600 g warm water
- 100 g pouring (whipping) cream
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 200 g Brie cheese, cut into pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1196.9 kJ / 284.9 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 751.5 mg
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Sauerkraut soup
50 Min
Potato and porcini mushroom soup
30min
White zucchini and cannellini bean soup
25min
Broccoli and blue cheese soup
25min
Broccoli almond soup
30min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Zucchini soup
25min
Broccoli soup with sage oil
30min
Cream of mushroom soup
20min