Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g red onion, cut into quarters
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces (3-4 cm)
- 3 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 100 g raw cashews
- 800 g canned whole tomatoes
- 500 g filtered water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 pinch salt
- 1 pinch sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1137.8 kJ / 270.9 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Tomato and red lentil soup
30min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Spicy cauliflower soup
20min
Carrot and coriander soup
30min
Vegetable soup
35 min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 min
Sweetcorn and potato chowder
40 min
Tomato soup with ham and cheese wands
1h 20min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Cream of tomato soup
25 min